Budhistické zastavení - VietnamTravel

Když jsem se dneska vracel z Hanoe, byl jsem hodně unavený. Za prvé nic konkrétního jsem dnes nedomluvili, protože tady je všechno na dlouhé lokty. Navíc týden, dva tady neznamenají nic. A mě tlačí čas.

Snažím se to nepřipouštět, ale občas to nejde. Za druhé pekelné teplo, a totálně zacpaná Hanoi po celý den. Pondělí je vždy nejhorší. Dnes se na přehuštěném provozu podepsaly podlé mého i záplavy způsobené tajfunem, který se severem země prohnal v noci ze soboty na neděly.

 

Vzpoměl jsem si, že bych se mohl zastavit na jednom místě, které jsem objevil čistě náhodou. Natáčel jsem jednu svatbu, a když jsme jeli již s nevěstou do manželova domu, tak jsme se zastavili právě na tomhle místě, kde oba společně složili krátkou modlidbu. Jak říkám i když je to necelých 20 km od mého domu, nikdy jsem tam předtím nebyl. A to jsem si naivně myslel, že v okolí toho již moc objevit nemohu. Zkrátka a jednoduše, dnes jsem si řekl, že si tam zajedu odpočinout.

 

 

Nikdo tam nebyl. Jenom já, stromy, pár posvátných staveb, vůně kouřících tyčinek a magické ticho. Takový ten pocit jako když vejdete do kostela. Něco tam je, cítíte to. Každý to zná. Tak přesně tohle bylo i tam, akorád že pod širým nebem.

Nebudu k tomu už nic víc psát. Prohlídněte si v klidu pár fotografií. Snad při nich alespoň na chvíli odpočinete a zapomenete na běžné starosti, stejně jako já.

 

Na začátek já na vrcholu.

Ne slávy, to mi teprve čeká. Ale na skále. :)

 

Vstupní brána.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Přes silnici je ještě tohle jezírko a pagoda.

 

Na závěr autoportrét :)