Archiv novinek 2016 - VietnamTravel

24.12.2016

Příjemné prožití vánočních svátků a do nového roku 2017 vše nejlepší, hodně zdraví, mnoho osobních i pracovních úspěchů.

Jiří Zajíc - VietnamTravel.cz

 

13.12.2016

Krátce po desáté zpátky na letiště a hurá za prací směr Saigon. :)

 

12.12.2016

Speciální nabídka!

Z důvodů odřeknutí klienta, vypisuji od 28.1.2017 - 15.2.2017 akční slevu 40% na trip z jihu do středu/případně až na sever Vietnamu. 

 

9.12.2016

Jsem doma! :) Absolvoval jsem celodení "pakárnu" - počínaje zaparkováním auta v Saigonu, přesun na letiště, letadlo dvě hodiny zpoždění a tím pádem přílet do Hanoe ve večerních hodinách kdy už nejezdily autobusy atd. To všechno kvůli čtyřem dnům. Následně musím zpátky do Saigonu, kde mě čeká práce se staro/novými klienty. 

Celé to handrkování rozhodně stálo za to!!! :)

Už jen proto, že má Lili 12.12. své prvnní kulaté narozeniny. A nejen to. Během oněch čtyřech dní  půjdeme na dvě svatby, budeme exhumovat jednoho z předků, a čeká nás několik společných obědů a večeří s naší početnou rodinou. 

Takže program bude nabitý.

Jediné co mě trochu vadí, je rapidní změna počasí. Bohužel k horšímu...

 

7.12.2016

Dneska odpoledne jsem 4,5 hod. strávil v silniční zácpě v Saigonu... ujel jsem sotva 30 km! Ještě že zítra po dvou měsících letím na 4 dny za rodinou.

 

5.12.2016

Tři krátké videa z posledního putování s klienty.

 

1) Delta Mekongu.

 

 

2) Ostrov Phu Quoc.

 

 

3) Jižním Vietnamem.

 

 

4.12.2016

Po třech dnech je web vietnamtravel.cz opět v provozu. Děkuji za pochopení! :)

 

29.11.2016

Z důvodů kompletní údržby, byl web www.vietnamtravel.cz od 29.11.2016 do 3.12.2016 mimo provoz.

Děkuji za pochopení. 

 

26.11.2016

Je sobota, šest hodin, a nad Saigonem vychází rudě zbarvený kotouč. Po příjemných 32°C nebude za půl hodiny ani památky... bohužel. :) Za malou chvíli vyjíždím směr letiště pro nové klienty (tentokrát ze Slovenska), a vyrážíme na dvanácti denní putování za dobrodružstvím. Už se těším!!! :)

 

23.11.2016

Včera jsem se vrátil z ostrova Phu Quoc zpátky na pevninu. Za malou chvíli se nalodím a zkusím projet po Mekongu z Vietnamu do Kambodži - přesněji řečeno do hlavního města Phnom Penh. Pokud bude realita taková jakou slibují (2 hodiny jízdy, rychle odbavení atd.), mohlo by se jednat o příjemné zpestření pro nové klienty... Zítra se musím vrátit zpátky do Vietnamu, protože na mě čeká celodenní přejezd do Saigonu, a kam za mnou přiletí 26.11. nový klienti. Nenudím se... :)

 

8.10.2016

Celkem úspěšně (alespoň dle počasí a načasování), máme za sebou fototrip s Ondřejem Zárubou a spol. :) Na dnešek v noci jsem přijel domů a za pár hodin jedeme (tentokrát dvě auta) na letiště pro účastníky Fotoinstitut.cz. Čekají nás dva týdny intenzivního focení! Osobně jsem moc zvědavý, zdali bude druhý ročník alespoň stejně fotograficky plodný jako ten minulý.... :)

 

25.9.2016

Od 31.8. jsem každý den s klienty. Momentálně jedu druhou skupinu zaměřenou na fotografování. Za deset dní končím a po jednom volném dni na přípravu aut jedu další fotografy - Fotoinstitut.cz. A pak hned další a další.... končím začátkem dubna, když přijedou na měsíc rodiče. A pak nanovo až do konce července... Krom práce horko těžko stačím odpovídat na emaily nových klientů. 

 

27.7.2016

Po 24 hod. od zveřejnění článku o mém pobytu v nemocnici, zaznamenal v součtu web + iDnes.cz (tam se dokonce dostal do výběru redakce) bezmála 5500 návštěv. To mě příjemně potěšilo... :)

 

web

 

26.7.2016

Za poslední měsíc a půl se odehrálo celkem dost věcí. Zaprvé jsem byl skoro dva týdny v nemocnici - článek, zadruhé jsem kompletně přesunul web. Konečně zatřetí, pořídil jsem nové auto, kolem něhož bylo hodně ježdění a běhání. Kromě výše zmíněného jsem se hlavně věnoval rodině, kterou během roku skoro nevidím. Navíc jsme dostali od sousedů zákaz používání jejich cesty, která byla do té doby jedinou příjezdovou cestou k našemu domu. Byli jsme tím donuceni začít budovat cestu novou. Tu jsem sice měl v plánu (máme vykoupený 2 roky pozemek), ale počítal jsem že to bude o něco později... Společně s budováním cesty jsme začli prohlubovat rybník. Jednak jsme potřebovali hmotu na vyrovnání cesty, a také proto, že bychom následně techniku do rybníka nedostali. Takže se nenudíme. :)

 

toyota

Nové auto pro zbytek roku 2016, a pevně věřím, že také pro rok 2017. Jedná se o stejný typ Toyoty Landcruiser, která je oproti stávající o několik let mladší, a hlavně s pětinovým nájezdem kilometrů. Na autě jsem nechal udělat hned několik úprav. Mezi ty nejdůležitější rozhodně patří kompletní uzávěrky diferenciálů a speciální kapalino-plynové tlumiče, které jednak zpříjemní jízdu po rozbitých silnicích, ale především díky zvýšení světlosti vozidla o 10 cm, usnadní průchodnost terénem.

 Od dnešního dne nic nebrání tomu, abychom se společně vydali na ta nejzajímavější místa Vietnamu.

 

15.7.2016

Od dnešního dne běží www.vietnamtravel.cz na novém hostingu!

Tento počin sebou přináší mj. hned několik pozitivních změn.

 

Stránky se načítají 2x rychleji.

Web se nehlásí jako podezřelý z důvodu napadení viry.

Opět funguje kontaktní formulář. 

Po drobných problémech konečně mohu (téměř po měsíci) začít aktualizovat. :))

 

22.6.2016

Důležité upozornění!

Na webu nefunguje Kontaktní formulář. Dnes jsem tento problém náhodou přišel a pracuji na nápravě. Než se podaří problém vyřešit, prosím o zasílání dotazů přímo na mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

PS: Pokud někdo odeslal dotaz a nedostal odpověď, pravděpodobně se již jednalo o dobu, kdy už Kontaktní formulář neodesílal na můj email. Prosím o opětovné zaslání dotazu přímo na můj email.

Děkuji za pochopení.

 

1.62016

Pozítří končím se dvěmi účastnicemi trip na letišti v Hanoi, ale s dalším členem jsem se během tripu domluvil na následných devíti dnech. Tím pádem se dostanu domů někdy kolem 12-13.6. Prosím o strpení všem se kterými jsem domluvený na komunikaci v dřívějším termínu.

 

16.5.2016

Po 2,5 měsících a najetých 21000 km jsem zpátky doma. Sice jenom na tři dny, ale i ty jsou dobrý. Během těchto dnů musím vyřídit veškeré resty spojené s webem, emailovou komunikací a v neposlední řadě připravit auto a vyřídit příslušné povolení pro příští trip - jedeme fotit na což se moc těším. :)

Poslední dvě cesty byly hodně náročné. První skupina byla se mnou již počtvrté (v únoru 2017 bude popáté) a druhá potřetí. V prvém případě se jednalo o jednu velkou párty, a v druhém případě jsme cestu spojili s vařením. Z Hanoe do Nha Trang za námi přiletěla moje žena s dcerou a všichni společně jsme procestovali Vietnam z jihu na sever džunglemi při kambodžsko - laoských hranicích.

Z mé strany se jednalo o velmi příjemně strávený čas s kamarády plný srandy a dobrodružství.

Tímto bych velmi rád poděkoval všem účastníkům.

PS: Dneska jsem přidal na web a Facebook hned několika fotek do většiny sekcí. Na Facebooku proběhlo pod fotkami plno reakcí, z nichž jedna mě zaujala natolik, že jí s dovolením překopíruji. Týkala se této konkrétní fotografie..."Karel Hirš: Mohu srovnávat, zažili jsme i masovou turistiku po Halong a letos nám Jirka zařídil zmiňovanou sólovku, kdy jsme měli HaLong fakt jen pro sebe. Návdavkem jsme ztroskotali a mohu potvrdit, že Jiří nejenom kormidlo skutečně opravil, ale se skromností sobě vlastní nezmínil, že jako samozvaný kormidelník vykroužil po HaLong takové pravotočivé zatáčky, že nám uhýbali i tankery:-)".

 

22.4.2016

S hrůzou jsem dneska zjistil, že poslední příspěvek na web jsem přidal skoro před měsícem. To snad ani není možný jak ten čas letí... Zase na druhou stranu je to známkou toho, že se stále něco děje. :) A za poslední měsíc se toho událo opravdu hodně. Vystřídali se mi tady dvě skupiny a opravdu jsme si užívali. Nezřídka jsme projížděli zcela opuštěnými místy v poušti, džungli a po plážích. Koupali se, grilovali, slavili, poznávali nová místa, lidi a v neposlední řadě etnické menšiny. Byla to jedna velká párty (hlavně posledních 14 dní). Ovšem potkaly nás také drobné komplikace. Namátkou mohu zmínit např. zapadnutí v poušti, či zadržení v lese spojené s hodinovým výslechem pohraničním vojskem. Zkrátka byl to parádní měsíc nabitý dobrodružstvím, zážitky a zábavou.

Díky všem účastníkům. :) 

Za necelou hodinu odjíždím opět na saigonské letiště, abych vyzvedl rodinu Karla Hirše se kterou pojedu již (pokud se nepletu) počtvrté. Čeká nás společně celý měsíc cestování. Už se moc těším... :)

 

 

 

 

25.3.2016

Máme za sebou úspěšně první polovinu cesty. Celou dobu nám mírně poprchává a paradoxně ačkoliv jedeme na jih, teplota stále klesá - momentálně jsme na 16C. Snad se po přejezdu hor do tropického pásma počasí umoudří. Nicméně počasí nám nemůže pokazit dobrou náladu a cestu si báječně užíváme ... :)

 

17.3.2016

Na dva dny jsem zátky doma. Během této doby na mě čekají víceméně rutinní záležitosti spojené s opravou auta a firemní agendou. No a abych se náhodou nenudil, tak musím s rodinou navštívit jednu svatbu. 19.3. odjíždím na cca 2 měsíce s klienty (několik skupin) za teplem na jih Vietnamu.

 

9.3.2016

Na včerejšek v noci jsem se vrátil ze Saigonu na malou chvíli domů. Jak už to tak bývá, prakticky všechen volný čas (v tomto případě jeden den), jsem strávil opravami a přípravou auta na dalších cca 10000 km které mám v následujícím měsíci a půl před sebou. Volný den utekl jako voda a za hodinu odjíždím na letiště pro "staronové" klienty. Moc se těším! Jednak na chlapy, a také proto, že nás čeká krásné desetidenní putování překrásnou přírodou severního Vietnamu.

 

21.2.2016

Kompletně dokončená nabídka VietnamTravel pro rok 2016.

Jinak máme s klienty za sebou úspěšně zvládnutý chladný severní Vietnam a nyní nás čeká už jenom teplíčko.

PS: Bohužel mě celou dobu trápí bolest zubu, což ovšem na situaci nic nemění - užíváme si na maximum.

 

2.2.2016

Důležitá informace !

Čas od času se stává, že mi krátce před příjezdem (z vážných rodiných důvodů) odřeknou klienti. Pokud mám další skupinu na druhém konci Vietnamu musím podniknout solo přejezd. Na základě toho jsem se rozhodl, že pokud taková situace nastane, napíši na web daný termín snížený o 40% ceny. Akční nabídku najdete na titulí straně.

Z důvodů úprav a aktualizací webu omluvte prosím možné chyby či nepřesnosti. Během dvou dnů bych měl mít vše dokončené a celý web by měl opět fungovat na 100%.

 

 

24.1.2016

Omlouvám se za dvoudenní výpadek webu způsobený problémem u providera. Nyní je vše vyřešené a opravené.

Web by měl nyní nabíhat mnohem rychleji!

PZároveň pracujeme na úpravě zobrazení pro mobilní verzi a RSS čtečky.

 

 

24.1.2016

Jsem zpátky po pěti týdnech doma. Aklimatizace mi dělá celkem problém. Narozdíl od horkých slunečných míst kde jsem se pohyboval ještě před pár dny, tady stále prší a do toho 2-3x za hodinu padají zmrzlé kroupy. To jsem tady u nás v Thai Nguyen ještě nezažil. V baráku máme takovou zimu a vlhkost, že odjíždím koupit do města el. přímotop. Nehodlám tady zmrznout...

 

 

 

16.1.2016

Naše měsíční putování s Vladimírem a Zuzanou právě končí na letišti v Saigonu. Teď mám před sebou víc jak týden cesty zpátky domů na sever...
PS: Na fotce se můžete vidět číslici 15331. Právě tolik fotek za měsíc Vláďa nafotil... Nerad bych se mýlil, ale domnívám se ze se jedná o nový rekord.

 

 

 

14.1.2016

Přijďte se podívát na výsledky naší spolupráce s Fotoinstitut.cz v roce 2015.

 

 

 

1.1.2016

Do Nového Roku 2016 přeji všem především zdraví, optimismus a mnoho úspěchů jak v osobním tak v pracovním životě.

 

V letošním roce jsem se z mnohými z Vás potkal a mnoho nových příjemných lidí poznal. Věřím, že tomu nebude jinak ani v roce 2016.

Děkuji za Vaší přízeň. :)

Jiří Zajíc - VietnamTravel.cz