Archiv novinek 2013 - VietnamTravel

 19.12.2013

Včera jsem přiletěl do Danang, abych zde vyzvedl nové klienty. Po 14 dnech na severu jsem se těšil na trochu tepla, ale bohužel ani tady to není žádná sláva. Není mi nic platné, že z okna vidím 20 metrů vzdálenou krásnou pláž, když je pouhých 20°C. Pořád je to ale lepší, než 7°C, které jsou u nás v Thai Nguyen. A tak když nic jiného, tak se alespoň vykoupu pod teplou sprchou a vyspím jinak než v goretexové bundě a čepici.

Na severu napadlo místy až 30 cm sněhu, což je vůbec nejvíce od roku 1962. Většina úrody pomrzla a umírá dobytek. Dokonce se přemýšlí o lokálních evakuaci odříznutých lidí z nejvyšších poloh provincie Ha Giang, kteří s extremními klimatickými podmínkami nemohou nikterak bojovat. Jsem na situaci vážně zvědavý. V těchto místech se budu s klienty pohybovat deset dní od 26.12.2013.

 
12.12.2013

S ohledem na rychlost (a potažmo datovou náročnost) s načítání webu na mobilním zařízení, jsem přesunul Fotomomenty (včetně doprovodného textu) do fotogalerie. Snad to splní účel a prohlížení bude pro Vás přehlednější a mnohem pohodlnější. PS: Přepsat text u 400 fotek byla docela zábava... :). Ještě bych rád umístill na stránky RSS čtečku, o kterou si mnozí píší. Nicméně zatím se mi RSS kanál nedaří rozchodit!!!

 
20.11.2013

Zatímco v Evropě panuje hluboká noc, tady momentálně právě svítá. Polovinu předešlé noci jsem strávil v autodílně, abychom konečně dokončili běžnou údržbu a drobné opravy na mém autě. Ze zdánlivě snadné výměny se vyklubal takměř neřešitelný problém. Náhradní díl v hodnotě několika málo desítek dolarů jednoduše nebyl k sehnání ani v hlavním městě. Musel být objednán až z druhé strany země, což stálo drahocený čas. S tím nic nenadělám. Žlutý Anděle a jim podobný tady nemají, zkrátka nejsem v Evropě...

Narychlo balím několik málo věcí potřebných na pět týdnů mimo domov, a vyjíždím s dvoudením zpožděním směr jih. Mám před sebou, když se nic nepokazí, minimálně 120 hodin jízdy. Na druhou stranu na mě čekají (kromě tepla a moře) dvě skupiny nových lidiček z naprosto opačných koutů světa.

Tak hurá za dobrodružstvím. Už teď se těším!

PS:Jedna rodina z Austrálie přijede dokonce se dvěma malými dětmi.

 
 13.11.2013

Na včerejšek v noci jsem se vrátil na 5 dní domů. Do 17.11. budu online na skype.

Za poslední měsíc a půl jsem společně s klientem projel Vietnam odshora dolů a zpět nahoru. Najeli jsme přes 9500 km, a cestou nás mj. potkaly záplavy, tajfun a mnoho dalších zajímavosti. Popravdě bylo to náročné. Včera jsem proto ani nezapnul notebook, protože jsem celý den doslova a do písmene projedl a prospal. 

Pro všechny ty, kteří posílali dotazy na poslední tajfun v severním a středním Vietnamu, mám radostnou zprávu. Všichni jsme živí a zdravý... :).

Následujících pět dní budu naplno pracovat na článcích a fotografiích pro web, nevyřízené korespondenci, a v neposlední řadě na komunikaci s Vámi. :)

 
29.9.2013

Od 29.11. 2013 -12.11.2013 jsem s klienty. Po tuto dobu budu k zastižení pouze na emalu.

 
15.9.2013

Dnes po ránu jsem si udělal pořádek v diáři. Zjistil jsem, že mám před sebou krásné tři měsíce. Bohužel má to i horší stránku. Od konce září do konce roku budu pouze 4x doma - celkem 11 dní. Takže mám necelé dva týdny na to, abych dopsal rozepsané články a doladil několik dalších nezbytností pro chod webu.

 
28.8.2013

Právě jsem se vrátil z Kambodži, kde podnikám první kroky ohledně zřízení pobočky CK VietnamTravel.cz.

PS: Zatím se to vyvíjí více než slibně ;).

 
18.8.2013

Uplynulé tři dny jsem se pokoušel o vědecko technickou revoluci. Ta spočívala v tom, že jsem vyčistil a prohloubil studnu, nakoupil 60m plastových trubek a nějaký ten pytel cementu, abych se pustil do rozvodů vody. Výsledek je takový, že máme nádrž na vodu ve třech metrech, postevenou koupelničku (možná trochu přehnané přirovnání), a v kuchyni zapojenou pračku. Místo pochvaly a uznání mi bylo řečeno, že od listopadu do února budeme bez vody, a je to všechno nanic. No uvidíme. Chce to čas, aby si na výdobytky techniky rodina zvykla. Zatím to vypadá, že jediný kdo celou tu parádu využívá, jsem pouze já sám... Jedno vím jistě. Už mi nebavilo se za každých podmínek a každý den umývat v lavoru pod stromem na zahradě!

PS: Dneska ráno jsem zjistil, že odtoková hadice od pračky už je prožraná od myší - je to tady po všech stránkach hrozný boj. Asi se zblázním... :).

 
9.5.2013

V nočních hodinách jsem se po sedmnácti hodinách jízdy vrátil po takměř měsíci zpátky domů. S klienty jsem během třech týdnů projel po Vietnamu co se jen dalo. Počasí nám přálo, a problémy se nám víceméně také vyhýbaly. Když k tomu všemu připočítám prima náladu, nemohlo to z mého pohledu dopadnout jinak, než jak to dopadlo - bezvadně. Poslední týden jsem věnoval novým místům a parkům při laosko-kambodžské hranici. Na těchto místech už to bylo trochu více komplikovanější. Silné deště, žalostná silniční infrastruktura - rozbahněné cesty, jednu noc jsem trávil zapadlý v džungli, až po moje zadržení někde v hloubi lesa vojenskou policií s půldením výslechem a vazbou. Ale to už je na samostatné vyprávění, ke kterému se vrátím v několika málo dnech v samostatném příspěvku.

Pro dnešek jsem přidal do galerie několik málo fotografií z posledního měsíce.

 
8.7.2013

Po dlouhém půlročním čekání na kompletní upgrade webu, po desítkách prosebných emailů a zpráv, jsem to dnes definitivně vzdal! Nemám na podobný přístup čas a náladu. Chci věřit tomu, že se v mém případě jednalo o nešťastnou náhodu.

Protože pokud by v ČR měla většina služeb fungovat podobně, tak jsem moc rád, že nemám tu čest. :)

Vzal jsem úpravu webu (stejně jako při prvním zakládání) do svých rukou, a několik věcí jsem předělal, nějaké jsem úplně vyhodil, a v neposlední řadě jsem si trochu pohrál s barvami. Jak moc se mi to povedlo/nepovedlo, můžete posoudit sami :).

 
29.6.2013

Po dvou nocích strávených v džungli jsem zpátky doma. Celé to bylo o nepřetržitém dešti a bahně. Jsem poškrábaný, rozežraný od komárů a vysátý od pijavic. To vůbec nevadí, protože zážitků mám hrozně moc. Bylo to super!!! :)

 
27.6.2013

Do soboty - 29.6.2013, budu k zastižení pouze na emailu (tedy pokud bude občas 3G signál). Odjíždím do lesů podívat se na nové ložisko zlata. Kamarádi včera jedno takové našli, a zákonitě musí proběhnout rituály (oltáře, večeře...), a hlavně se to musí řádně oslavit. :)

Jenom doufám, že nebude pršet, protože to bych se k nim neměl šanci dostat.

 
21.6.2013

Dnes jsem spustil ve skušebním režimu první část fotogalerie, která by měla být součástí nového webu. Bohužel úpravy nových stránek jsou poněkud komplikovanější, než jsem si původně představoval :).

Možná jste si všimli, že je pozměněno logo stránek. Sešlo se mi snad přes stovku nových log, z nichž se mi několik hodně líbí. Problém je, že líbit se, někdy nestačí. Musím přemýšlet také o praktické stránce věci - tisk, polepy, reklamní trika atd. atd. Tady to funguje tak, že při zadávání jakékoliv zakázky člověku všechno odkývou, ale nakonec si to stejně udělají po svém. No a pak se diví, že se člověku něco nezdá. Není to někdy lehké.... :).

Tenhle konkrétní návrh loga jsem vymyslel osobně, ale prozatím se nikomu nelíbilo. Teda vyjma mé ženy - je tam přeci lotosový květ.

Můžete mi napsat na email, či na FB, jak se líbí Vám.

Na závěr bych se rád omluvil, za dvě drobné maličkosti.

1.) Vystředění galerie a zásuvného modulu na titulní straně.

2.) Za již zmíněné logo, které je opravdu teprve v přípravné fázi.

 
15.6.2013

Problémy s webem stále pokračují, ale s určitými omezeními mohu na stránky vkládat příspěvky. Pracuji na novém designu a na celkové logistice webu, kde bude mj. jedna velká změna. Fotografie v galerii budou mít 1200 px na delší straně, což je 100%ní nárůst oproti dnešnímu stavu. Už jich mám připraveno více jak osmdesát...

 
11.6.2013

V ranních hodinách jsem po čtyřech dnech strávených v džungli, přijel zpátky domů. Jsem poškrábaný, potlučený (z neustálých pádů v bahně - viz. foto), unavený a zmrzlý. Nicméně bylo to super!

 
7.6.2013

Pokud přestane pršet, odjíždím s motorkou (cca 4-5 dnů) na čtyřset kilometrový "výlet" do jedné velmi zajímavé oblasti k laoským hranicím. Mám tam hned několik bodů zájmu, které se všechny do jednoho týkají jednoho jediného. Tím jste Vy - moji nový potencionální klienti.:)

Entomologie, birdwatching, dva endemické druhy primátů, etnické menšiny, divoké řeky, džungle, a v neposlední řadě neporušená panenskou příroda. To všechno daná oblast nabízí.

Máte se na co těšit! ;) :)

Ještě bych se rád omluvil ohledně nových článků. Více jak týden mám redakční system pro správu webu porouchaný. Nemohu nahrávat nové adresáře s fotkami, a stejně tak nemohu vytvářet nové příspěvky. Jediné co mohu, je aktualizovat ty, které jsou již založené. Řeším to s providerem a jedním specialistou, ale zatím se nám nedaří najít řešení. Bohužel!

 
22.5.2013

16.5.2013 jsem na můj facebookový profil napsal " Tak jsem dneska konečně po 9ti dnech a 3600 km s manželkou přejel Vietnam k rodičům do Thai Nguyen . Bylo to celé v šíleném vedru střídající se s obrovskými přívalovými dešti. Zároveň jedněmi z nejtěžších (a zároveň nejkásnějších) cest, vedoucí při kamboďžsko-laoské hranici. PS: během 2-3 dnů bych měl mít zapojený ADSL internet, a tím pádem bych měl být online."

Bohužel se ty 2-3 dny trochu "protáhli", a internet mám teprve od předvčerejška. Od dnešního dne, pokud mi to umožní klimatické podmínky - nebudou velké bouřky, případně nebudou dělat neustále odstávky el. energie, bych měl být každý den do 18-19 hod. SEC on line.

Moje náplň na další dny je celkem jasná. Musím konečně dodělat (dopsat) všechny rozepsané články. Dále pak musím graficky dokončit, a celkově zpřehlednit web.

Nepřítelem číslo jedna, který mi práci částečně komplikuje, je velké teplo (momentálně i komáři). Tady u nás v džungli nepadají noční teploty pod 36°C s vlhkostí někde kolem 90%. Pro ty z Vás, kteří zažili, nemusím vyprávět. Pro ty ostatní, je to někdy jedním slovem peklo... :)

 
8.5.2013

Dnes v poledne jsem se společně se ženou nalodil na trajekt, a čeká nás cca čtrnáctidenní cesta domů na sever. Důvodů, proč tak narychlo je hned několik. Za prvé máme v Thai Nguyen u babičky na prázdninách více jak dva měsíce dceru Lilien. Za druhé na jihu pomalu začíná období dešťů, a na ostrově bude povětšinou každý den deštivý. Za třetí potřebuji vyřídit nějaké osobní záležitosti, včetně zahájení stavby našeho domku. No a konečně za čtvrté, potřebuji dostat auto na sever, protože mě tam čeká práce s klienty.

Zítra mi ještě čeká udělat na autě (ve městě Rach Gia) stk, a potom již hurá směr Hanoi. :)


6.4.2013

Za dvě hodiny budu přistávat v Saigonu, vyzvednu si auto, abych mohl zajet pro nové klienty (manželský pár). Jedeme společně putovat po místech, kde by člověk cokoliv jiného mimo všudypřítomné vody, fantastické přírody a lodí všemožných barev a tvarů, nacházel jen stěží.

Bude to zase úplně něco jiného, než jsem poslední dobou jezdil. Do nejjižnějšího cípu Vietnamu jsem do dnešního dne, jezdil pouze sám.

Takže to bude vlastně premiéra :).

Jedná se o nádherný kus území s báječnou a poklidnou atmosférou. Už se vážně moc těším!

Za týden naviděnou...


2.4.2013

POZOR SOUTĚŽ !!!

Kompletně předělávám web, a proto vyhlašuji soutěž o nové logo VietnamTravel.cz

Autor vybraného loga získá zdarma týdení pobyt v libovolném termínu na ostrově Phu Quoc, a to včetně programu.

PS: Letenka a vízum nejsou v ceně :).

Loga posílejte na email jirkakdyne(zavináč)gmail.com


29.3.2013

Sláva, sláva, a ještě jednou sláva. Dneska nám vyměnili modem, a tak máme internet. Konečně se mohu zítra pustit do slíbeného příspěvku :). Od včera jsem "slaměný vdovec", tak než odletím 6.4. do Saigonu pro klienty, musím toho patřičně využít. V neděli se jedu trochu zapotápět :).


25.3.2013

Na web jsem přidal novou sekci - Feedback.

Zároveň bych si tímto krokem dovolil požádat své bývalé klienty o zaslání několika málo řádků referencí na moji osobu.

Pokud půjde zítra proud, a pokud se udrží internet déle jak 5 minut, přidám na stránky příspěvek, ve kterém popíši svojí stávající situaci a zároveň se nastíním směr, kterým se budu v následující době ubírat.

PS: Omlouvám se všem, kteří čekali tyto informace dříve. Důvod je jednoduchý - všechno chce čas a rozvahu.


6.3.2013

Po tak dlouhé absenci s aktualizací webu, tápu, a hledám vhodná slova jak začít... Nenapadá mi nic kloudného, a tak začnu tím, že odpovím na nejčastější otázku která se v mé poště poslední měsíc neustále opakuje. 

Žiji, a jsem stejně jako zbytek mojí rodiny v naprosté pohodě.

Od poloviny prosince loňského roku jsem až do osmého února jezdil po Vietnamu s klienty. Vystřídalo se mi tu za tu dobu celkem šest skupinek. Z teplot 35-40°C na jihu jsem se během té doby hned dvakrát přesunul na sever, kde bylo tou dobou stupňu pět. Ještě dále na severu po ránu mrzlo, a jednou jsme museli dokonce počkat, až námraza ze silnice povolí.

Stejně jako při všech ostatních cestách s klienty, o zážitky a dobrodružství nebyla nouze. Některé z nich skutečně "stáli za to", a vrátím se k nim v samostatných příspěvcích.

9.2.2013 byl ve Vietnamu Nový Rok, a tradičně následné dva týdny nic pořádně nefunguje.

Jak jsem se již zmínil, přesunul jsem se s celou svojí rodinou na ostrov Phu Quoc. Budujeme, pracujeme a vymýšlíme. Než se člověk naděje je šestého března... :)

Ještě mi zbývá několik málo dní do přijezdu nových klientů. Udělám vše proto, abych do té doby stihl na web přidat co možná nejvíce aktualizací...


24.12.2012

PF  2013

Příjemné a ničím nerušené prožití svátků vánočních,

mnoho štěstí, zdraví a spokojenosti v novém roce 2013

Vám přeje Jiří Zajíc - VietnamTravel.


Můj přítel požádal - kde nalézt Viagra České? A pak dostal odpověď od prvního pultu, že tento lék se prodává na internetových lékárnách. Tento způsob nákupu pro všechny, i ty líné pánové.